Ziyaret

3964

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu Adalet Bakanı Sadullah Ergin’i ziyaret etti

“OLAYLARI YAKINDAN VE KAYGI İLE İZLİYORUZ”

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, beraberinde Başkan Yardımcısı Av. Berra Besler, Genel Sekreter Av. İ. Güneş Gürseler, Sayman Av. Sabri Erdal Güngör ve Yönetim Kurulu Üyesi Av. Kürşat Karacabey olduğu halde bugün Adalet Bakanı Sayın Sadullah Ergin’i ziyaret etti.

Av. Metin Feyzioğlu görüşmede; 29.5.2013 tarihinde İstanbul Taksim’de başlayan ve yurt sathına yayılan olayları yakından ve kaygı ile izlediklerini belirterek,   kolluk güçlerinin uygulamış olduğu şiddet ve diğer hak ihlallerinin önlenmesi ve en temel demokratik haklarını kullanarak tepkilerini gösteren vatandaşların, eylemleri kışkırtarak toplumsal yıkım yaratmaya çalışanlardan ayrı değerlendirilerek, gözaltı ve soruşturmalarda özellikle duyarlılık gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı ayrıca, içinde bulunduğumuz ortamda siyasal iktidar sahiplerinin hoşgörülü ve kucaklayıcı davranması gerektiğini ifade ederek, yargının kurucu unsuru olan savunmanın meslek örgütü olarak toplumsal uzlaşmanın bozulmaması için üzerine düşenleri yaptıklarını, güvenlik güçleri ve yargının diğer unsurlarının da bu anlayışla olaylara yaklaşması gerektiğini söyledi.

Sayın Adalet Bakanı da sorunun öneminin bilinci ile toplumsal huzurun bozulmaması için duyarlı davrandıklarını, ayrıntıda belirtilen sorunlar ile de ilgileneceğini bildirdi.