Ziyaret

3090

AGİT SEÇİM GÖZLEM HEYETİ'NDEN TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI AV. PROF. DR. METİN FEYZİOĞLU'NA ZİYARET

1 Kasım 2015 tarihinde gerçekleşecek genel seçimleri izlemek üzere Türkiye'de bulunan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) Sınırlı Seçim Gözlem Heyeti, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu'nu ziyaret ederek seçim güvenliğine ilişkin yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Büyükelçi Geert - Hinrich Ahrens, Hukuk Analisti Marla Morry ve Seçim Analisti Konrad Olszewski oluşan heyeti TBB'deki çalışma ofisinde kabul eden Feyzioğlu, AGİT'in işlevini son derece önemli bulduklarını ve daha önce, -1 Haziran seçimlerinde olduğu gibi, bu seçimde de birlikte çalışmaktan mutluluk duyacaklarını söyledi.

Seçim güvenliği konusunda durum değerlendirmesinin yapıldığı ziyarette TBB Başkanı, toplumda oluşan güvensizlik atmosferi nedeniyle Oy ve Ötesi gibi sivil toplum kuruluşlarının öne çıktığını söyledi. Türkiye Barolar Birliği'nin bu gibi sivil toplum kuruluşlarına etkin destek verdiğini belirten Feyzioğlu, bu kapsamda gönüllü müşahitlere TBB tarafından eğitim verildiğini, seçim günü yaşanabilecek usulsüzlüklere hukuki çerçevede müdahale etmek üzere de Seçim Güvenliği Merkezi'nin yine faaliyet göstereceğini aktardı.