"ZORUNLU VE İHTİYARİ DEPREM SİGORTALARI" KONULU ÖZEL EĞİTİM SEMİNERİ YAPILDI

1329

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Eğitim Merkezi tarafından programlanan “Zorunlu ve İhtiyari Deprem Sigortaları” konulu özel eğitim semineri, 28 Nisan 2023 tarihinde Ankara’da verildi.

TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan ve Başkan Yardımcısı Av. Ercan Demir’in selamlama konuşmalarının ardından başlayan eğitimde, Sigorta Tahkim Hakemi Av. Kamil özbasan ve Sigorta Tahkim Hakemi Av. İsmet Demirağ birer sunum yaptı. Soru cevap bölümüne de yer verilen seminerin moderatörlüğünü ise Sigorta Tahkim Hakemi Av. Mesut Adan üstlendi.

TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, eğitimden önce yaptığı konuşmada, “6 Şubat’tan itibaren sürekli olarak deprem bölgesinde gerek yurttaşlarımızın gerekse meslektaşlarımızın sorunlarına çözüm bulmak için gayret ediyoruz. Halen Barolarımız ve meslektaşlarımız için çalışma alanının yaratılması ve yurttaşların hukuki problemlerinin çözümü bizlerin öncelikleri arasında yer alıyor” dedi.

Deprem bölgesine yaptıkları ziyaretlerde sigortaların sorumluluğuna ilişkin çok fazla soru ile karşılaştıklarını ve bu alanda yoğun bir bilgi kirliliği olduğunu gördüklerini kaydeden Sağkan, avukatlara, Barolara ve TBB’ye çok önemli görevler düştüğünü Söyledi. Sağkan, yurttaşların hak arama mücadelesinde yanlarında yer alan avukatlar için bilginin çok büyük bir öneme sahip olduğunu, TBB Eğitim Merkezi’nin de ihtiyaç duyulan konularda sürekli eğitim programı yaptığını söyledi.

Av. Ercan Demir de “Biz TÜRKİYE Barolar Birliği olarak 6 Şubat depreminin, o büyük felaketin ardından çok yoğun bir çalışma süreci yaşadık. Yurttaşlarımıza, barolarımıza, meslektaşlarımıza elimizden gelen katkıyı sunmak, sorunlarını çözmek, delillerin tespitine yönelik çalışmalar yapmak ve bu çalışmalara katılmak, halen süregeldiği üzere Barolarımızın ve meslektaşlarımızın uğradıkları zararların giderilmesi ve alandaki çalışmalarını yürütebilmeleri için oldukça kapsamlı bir çalışma yürüttük” dedi. Demir, bu çalışmalar kadar depremden kaynaklanan hukuki sorunların çözümü noktasındaki eğitim çalışmalarının da önemli olduğuna dikkat çekti.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle