FEYZİOĞLU’NDAN MUMCU MESAJI: UYARILARI BUGÜN DE GEÇERLİ

2071

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, 90'larda katledilen gazeteci yazar Uğur Mumcu ve aydınların uyarılarının bugün de geçerli olduğunu belirterek, “Gerçeği görmek ve gereğini yapmak da bizim yükümlülüğümüz. TÜRKİYE başaracak. Buna hiçbir şüphem yok” dedi.

Feyzioğlu, temaslarda bulunmak için gittiği Kocaeli’nde, Kocaeli Barosu Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir ve baro avukatlarıyla birlikte ölüm yıldönümü nedeniyle Uğur Mumcu anıtını ziyaret etti ve kırmızı karanfil bıraktı. Feyzioğlu, şunları söyledi:

TüRK MİLLETİNİN PUSULASI: “Gazeteciler Cemiyeti ziyaretimizde de söylemiştik. Allah rahmet eylesin Uğur Mumcu’ya. Mesele şudur. 90’larda Mumcu ve nice aydınlarımız bu toplumun, Türk milletinin pusulası olan aydınlar birer birer ve sistematik bir şekilde katledilmişlerdir. Biz bu aydınlarımız katledilirken birbirimizi suçlamayı, gerçeği bulmaya tercih ettik.

AYDINIMSILAR AT OYNATTI: Bugün net bir şekilde görüyoruz ki milletin pusulasız bırakılması 2000’lerde emperyal işgalin TÜRKİYE’de hayata geçirilmesinin alt yapısını oluşturmuş ve FETö’yü deşifre eden, FETö’yü topluma tanıtan, uyaran aydınlar öldürüldüğü için yerlerine gökten zembille indirilmiş, üstlerine televizyon kanalı kurdurulmuş aydınımsılar onların bıraktığı boşlukta istedikleri gibi at oynatmışlar. Demişler ki kahraman subaylar için; mermiye kafa attı, demişler ki kahraman subaylar için; TÜRKİYE bağırsaklarını temizliyor, demişler ki canım kurunun yanında yaş da yansın önemli olan TÜRKİYE’nin iyiliği. Sonuç ne olmuş? Sonuç dünyanın hiçbir yerinde terör örgütüne karşı başarılamayacak bir yöntem tercih edilmiş, maalesef Türk Silahlı Kuvvetleri yargısı tarafından diz çöktürülerek açılım süreci başlatılmış.

TERöR öRGüTüYLE BİR YERE VARAMAZSINIZ: Türk Silahlı Kuvvetleri’ne diz çöktürülerek, PKK ile bir yere varamazsınız. Hiçbir devlet terör örgütüyle hiçbir yere gidemez. Türk Silahlı Kuvvetleri tam PKK’ya diz çöktürürken başa gelen bu felaketler TÜRKİYE’yi başka acılara sürükledi. Bugün artık geçmişi daha iyi tahlil edip birbirimize düşmeden, birbirimizle kavga etmeden dıştan gelen senaryolara karşı birlikte vatanı savunma zamanı.

HERKES AYRIMIN FARKINA VARSIN: Ama birlikte vatanı savunma şartı şu: Siyasi iktidar diyecek ki, devlet ayrı parti ayrı. Muhalefet diyecek ki, devlet ayrı siyasi iktidar ayrı. Herkes bu ayrımın farkına varacak. önce Türk Milleti diyeceğiz. önce Türk Devleti, TÜRKİYE Cumhuriyeti Devleti diyeceğiz ama nasıl bir TÜRKİYE Cumhuriyeti Devleti? 81 milyon vatandaşını kucaklayan, adalet paydasında buluşturan, onlara hukuki güvenlik sağlayan bir TÜRKİYE Cumhuriyeti Devleti. Uğur Mumcu’nun uyarıları bugün de geçerli. O gün sırayla katledilen aydınlarımızın uyarıları bugün de geçerli. Gerçeği görmek ve gereğini yapmak da bizim yükümlülüğümüz. TÜRKİYE başaracak. Buna hiçbir şüphem yok. Başaracağız ve tüm zincirlerimizi kıracağız. Uğur Mumcu’ya ve aydınlanmanın tüm şehitlerine bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Sağolun.”

VİDEOYU GöRüNTüLEMEK İçİN TIKLAYINIZ


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle