Adım Adım Nic.tr'den Alan Adı Başvurusu Anlatımı

68650

ALAN ADI ALMAK İçİN YAPILMASI GEREKEN TEKNİK UYGULAMALAR
YARDIMI

[av.tr] alan adı alabilmeniz için önce alan adınızı rezerve etmeniz gerekmektedir. Bir alan adına ilk defa başvuru yapıyorsanız ve nasıl yapılacağını bilmiyorsanız aşağıdaki adımları takip ediniz. Aynı anda diğer pencereden uygulamasını yaparak kendi başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

İlk olarak https://www.nic.tr/ sitesini açınız (Buraya tıklayınız)

nic.tr sayfası yüklenene kadar bekleyiniz.

Site yüklendikten sonra aşağıdaki adımları izleyiniz.
























TBB WEB SİTESİNDE YAPILMASI GEREKENLER

www.nic.tr adresine yapılan başvurudan sonra TÜRKİYE Barolar Birliği internet sitesinde yer alan http://www.barobirlik.org.tr/avtr adresindeki çevrimiçi (online) başvuru bölümüne girerek vatandaşlık numaranız ile başvuru yapmanız gerekmektedir. Daha sonraki bölümlerde istenen bilgileri de doldurduktan sonra sayfada çıkan av.tr Alan Adı Tahsis ve Kullanım Taahhütnamesini onaylayarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Taahhütnamenin birer kopyası TBB'ye ve başvuru sırasında bildirdiğiniz e-posta adresinize gönderilecektir.

Bu taahhütnameyi onaylayarak av.tr alan adı başvurunuzun TBB tarafını tamamlamış olacaksınız.

Başvurunuz onaylandıktan sonra ODTü tarafından ödeme işlemlerine başlayabileceğinize dair e-posta alacaksınız. ödeme işlemlerinizi www.nic.tr adresinde "ödemeler" bölümünden kredi kartınız ile yapabilirsiniz. ödeme işlemi bittiğinde alan adı tarafınıza tahsis edilmiş olacaktır.