HALİT ÇELENK HUKUK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

984

Yaşamı boyunca haksızlığa ve sömürüye karşı adalet mücadelesi veren Avukat Halit Çelenk adına düzenlenen Hukuk Ödülleri, meslek üstadımızın aramızdan ayrılışının 13. Yıldönümünde, 05 Mayıs 2024 tarihinde, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Avukat Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle sahiplerine verildi.

Halit Çelenk'in ailesinin yanı sıra milletvekilleri, Şenyaşar ailesi, parti temsilcileri, meslek kuruluşlarının temsilcileri, bilim insanları, hukuk insanları ile işçi ve öğrencilerin katıldığı törenin açış konuşmasını, TBB Başkan Yardımcısı Av. Ercan Demir yaptı.

Demir, avukatlar için apayrı bir değeri ve önemi olan Halit Çelenk'in özellikle politik davalara bakan avukatlar için sembol olduğunu söyleyerek onu ve mücadelesini kendilerine örnek aldıklarını kaydetti.

"Türkiye Barolar Birliği olarak Halit Çelenk için düzenlenen Hukuk Ödüllerinin bir parçası olmakla onur duyuyoruz" diyen Demir, onun anısını yaşatmak, mücadelesini diri tutmak için çaba göstereceklerini; onun gibi adalet arayan insanların yanında, insan hakları ve özgürlük mücadelesi vermeyi sürdüreceklerini söyledi.

Seçici Kurul Üyesi Ali Rıza Aydın'ın Halit Çelenk Hukuk Ödülleri'nin gerekçesini anlattığı konuşmasının ardından Çelenk'in mücadele arkadaşlarından Prof. Dr. Mustafa Altıntaş bir sunum gerçekleştirdi.

Sanatçı Tuncer Tercan'ın müzik dinletisinden sonra kürsüye gelen Seçici Kurul Üyesi Av. Özlem Şen, ödül alan eserler ve sahipleri hakkında bilgi verdi. Daha sonra ödüller sahiplerine takdim edildi.

Kapanış konuşmasını yapan Serpil Çelenk Güvenç ise Halit Çelenk’in mücadele dolu yaşamına ve düşüncelerine değinerek, törene verdikleri destek nedeniyle Türkiye Barolar Birliği Yönetimi’ne teşekkür etti.

Prof. Dr. Korkut Boratav, TBB Başkan Yardımcısı Av. Gürkan Altun, Dr. öğretim üyesi İlker Kılıç, Serpil çelenk Güvenç, Ali Rıza Aydın, Av. Barış Aybay, Av. özlem Şen, Av. Ümit Altaş’tan oluşan Seçici Kurulun değerlendirmesi sonucunda ödül alan eserler ve sahipleri şöyle:

Halit Çelenk Hukuk Ödülü:

Murat Özveri'nin yazdığı “Bireysel İş İlişkileri Açısından Türkiye İşçi Hukuku” isimli kitap.

Akademik Destek Ödülü:

Erdi Yetkin’e ait ‘Cezalandırılabilirliğin öne alınmasının bir görünüş biçimi olarak hazırlık hareketlerinden doğan ceza sorumluluğu’ konulu tez.

Teşvik Ödülü:

Seda Özkan’a ait ‘Etkili Parlamenter Muhalefetin Anayasal Esasları; Denetim Verileri Işığında Önerge Verme Eylemliliğine Çözümleyici Yaklaşım’ konulu tez.

Furkan Yılmaz’a ait ‘Hukukta Yorumun Sınıfsallığı’ konulu tez.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle