TBB VE ANTALYA BAROSU, KAŞ ADLİYESİ İÇERİSİNDE BAŞSAVCI'NIN GÜÇ GÖSTERİSİNE HEDEF OLAN MESLEKTAŞIMIZ AV. HAKAN TÜZEN'E DESTEK AÇIKLAMASI YAPTI

1689

Antalya Kaş Adliyesi'nde, Başsavcı'nın sözlü şiddetine ve güç gösterisine hedef olan meslektaşımız Av. Hakan Tüzen'e destek vermek üzere, olayın gerçekleştiği adliye önünde Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Antalya Barosu tarafından basın açıklaması yapıldı.

TBB adına Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Avukat Hakları Merkezi Koordinatörü Av. Gökhan Bozkurt'un katıldığı açıklamada Antalya Barosu Başkanı Av. Hüseyin Geçilmez, Yönetim Kurulu üyeleri ile Kaş'ta görev yapan çok sayıda meslektaş hazır bulundu.

Av. Gökhan Bozkurt, TBB adına yaptığı açıklamada, savunma makamını temsil eden avukatların Cumhuriyet savcıları, hakimler ve adliye çalışanları ile iletişimlerinde nezakete azami ölçüde dikkat ettiklerini, bu nezaketin istismar edilmesinin yargının ve yargıdan adalet bekleyen halkın da sorunu olduğunu söyledi.

Yurttaşların adliyeden skandallar, ego savaşları, tuvalet üzerinden bile çıkarılabilen kavga haberleri değil yalnızca adalet beklediklerini hatırlatan Bozkurt, herkesi sorumlu davranmaya ve görevlerini layıkıyla yerine getirmeye davet etti.

Meslektaşımıza yönelik saldırının hukuken karşılıksız kalmayacağını vurgulayan Bozkurt, olay anına ilişkin kamera kayıtlarının derhal muhafaza altına alınması talebinde bulundu. Bozkurt, Hakimler ve Savcılar Kurulu'na da zaman geçirmeksizin harekete geçme çağrısında bulunurken, "Süreci Antalya Barosu ile birlikte sonuna kadar takip edeceğiz" dedi.

Antalya Barosu Başkanı Av. Hüseyin Geçilmez ve Avukat Hakları Merkezi temsilcisi de birer açıklama yaparak, meslektaşımıza yönelik muameleyi kabul etmediklerini, izahı olmayan bu olaya ilişkin hukuki sürecin takipçisi olacaklarını kaydettiler.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle