Duyuru

6686

YARGININ KURUCU UNSURU OLAN AVUKATLARA MESLEK İTİBARINI RENCİDE EDİCİ DAVRANIŞTA BULUNAN HÂKİM VE SAVCILAR İLE İLGİLİ AÇIKLAMA VE SEMİNER PROGRAMI DEĞİŞİKLİĞİ HAKKINDA DUYURU

Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi faaliyeti olarak; Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray barolarına yönelik düzenlenen ve 10 Ocak 2015 tarihinde Kayseri'de gerçekleştirilecek olan "İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku" konulu meslek içi eğitim seminerinde eğitmen olarak adı duyurulan İstanbul 4. İş Mahkemesi Hâkimi Ali Yiğin, seminer programı belli olduktan sonra, mahkemesinde görülmekte olan bir davanın 17.12.2014 tarihli celsesinde; ekte bilginize sunulan tutanakta görüldüğü üzere avukat meslektaşlarımıza yönelik ve savunma makamını rencide edici bir ortam yarattığından, anılan seminerde kendisinin yerine Yrd. Doç. Dr. Engin Ünsal'ın eğitmen olarak görev alması uygun görülmüştür.

Meslektaşlarımıza, yargının kurucu unsurluğuyla bağdaşmayan muamelede bulunan hâkim ve savcıların, görevlerinden ayrıldıktan sonra baroya kayıt için müracaatta bulunmamalarını temenni ettiğimizi ve söz konusu davranışlarla ilgili her türlü müracaatı yapmaya, mevzuatın bize verdiği yetkileri kullanmaya kararlılıkla devam edeceğimizi saygı ile tüm yargı camiasının bilgilerine sunar; avukatlık mesleğine ve savunma makamının görevine saygı göstererek hukuk devletine katkıda bulunan tüm hâkim ve savcılara teşekkür ederiz.

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı

Tutanak için tıklayınız