KADIN AVUKAT MESLEKTAŞIMIZIN ETEK BOYUNU ÖLÇMEYE VE BACAKLARININ FOTOĞRAFINI ÇEKMEYE YELTENEN HAKİMİN GÖREVE İADESİNE İLİŞKİN HSK KARARINA TBB TARAFINDAN İTİRAZ EDİLDİ VE HAKİMİN MESLEKTEN İHRACI İSTENDİ

2480

İstanbul 2. İş Mahkemesi hakimi Mehmet Yoylu 29/05/2019 tarihdeki duruşma sırasında davacı vekili Av. Tuğçe çetin'in eteğinin boyunu ölçmeye ve bacaklarının fotoğrafını çekmeye yeltenmiş ve bu durumu resmi duruşma tutanağına kaydettirecek  kadar da fütursuzlaşmıştır.

İstanbul 2. İş Mahkemesinin skandal duruşma tutanağı için tıklayınız

Hakim Mehmet Yoylu'nun kadın meslektaşımızı taciz eden bu fiili işlediğine ilişkin duruşma tutanağının sosyal medyada yayınlanması üzerine  kurumsal ilk tepki TBB Avukat Hakları Merkezi tarafından yazılı bir açıklama ile gösterilmiştir.

TBB AHM'nin ilk kınama duyurusu
https://www.barobirlik.org.tr/Haberler/av-tugce-cetin-e-hakim-kursusunden-yonelen-tacize-karsi-tbb-avukat-haklari-merkezi-olarak-en-etkin--80680

Olayı öğrenen TBB başkanı Av. Metin Feyzioğlu yaşanan bu vahim olaya karşı tepkisini anında canlı olarak sosyal medya üzerinden kamuoyuna duyurmuştur.

TBB başkanı Av. Metin Feyoğlu'nun tepkisine ilişkin video kaydı
https://youtu.be/bhbFp46v6qM

TBB Başkanı Av. Metin Feyzioğlu hakim Mehmet Yoylu'nun daha önce de bir avukata fiziki saldırıda bulunduğunu da belirterek hakimin derhal görevden alınması için HSK ile görüşmüştür.

TBB'nin kurumsal tepkisi ve HSK görüşmesine ilişkin açıklama
https://www.barobirlik.org.tr/Haberler/tbbden-avukatin-kiyafetine-karisan-hakimle-ilgili-aciklama-80681

İstanbul Anadolu Adliyesinde İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu ve avukatlar tarafından gerçekleştirilen protestoya TBB AHM yöneticileri de aktif olarak katılmışlardır.

TBB AHM'nin İstanbul Anadolu Adliyesindeki protestoya katılımına ilişkin kamuoyu açıklaması
https://www.barobirlik.org.tr/Haberler/tbb-avukat-haklari-merkezi-hakim-mehmet-yoylu-tarafindan-gerceklesen-tacize-karsi-etkin-mucadeleyi-i-80686

TBB Kadın Hukuku Komisyonu tarafından da kadın meslektaşımıza yönelen taciz ve saldırıya ilişkin  bir kınama metni yayınlanmıştır

TüBAKKOM kınama metni.
https://www.barobirlik.org.tr/Haberler/kadin-meslektasimiza-ve-meslegimize-yapilan-tacizi-ve-saldiriyi-reddediyoruz-80684

TBB Avukat Hakları Merkezinin ve TBB Başkanı Av. Metin Feyzioğlu'nun girişimleri ve tüm TÜRKİYEde yükselen avukat tepkileri ve  gerçekleştirilen protestolar üzerine hakim Mehmet Yoylu HSK tarafından olayın olduğu günün akşamında görevden uzaklaştırılmıştır.

HSK Başkan vekili Mehmet Yılmaz'ın hakimin görevden uzaklaştırıldığına dair basın açıklaması
https://youtu.be/NAntExaKdVs

Avukat hakları ile kadın haklarını ihlal eden hakimin görevden uzaklaştırıldığına ilişkin HSK kararı TBB tarafından mesleki kamuoyumuza duyurulmuştur.

İstanbul Anadolu 2. İş Mahkemesi hakimi Mehmet Yoylu'nun görevden uzaklaştırıldığına dair TBB duyurusu
https://www.barobirlik.org.tr/Haberler/istanbul-anadolu-2-is-mahkemesi-hakimi-mehmet-yoylu-gorevden-uzaklastirildi-80685

Aradan geçen 5.5 aylık süre sonrasında hakim Mehmet Yoylu'nun Gebze Adliyesinde göreve  iade edildiği öğrenilmiş ve süreci sonuna kadar takip etme kararlılığında olan TBB Avukat Hakları Merkezi bu durumu TBB başkanı Av. Metin Feyzioğlu'na iletilmiştir.

TBB başkanı Av. Metin Feyzioğlu da aynı kararlılıkla  hakim Mehmet Yoylu'nun göreve iadesine ilişkin HSK kararın kaldırılması ve hakimin görevden ihraç edilmesi için HSK'na bir itiraz dilekçesi vermiştir.

TBB başkanı Av. Metin Feyzioğlu imzalı HSK'na itiraz dilekçesi için tıklayınız

Geldiğimiz aşama itibariyle: bir avukata kürsüden inerek fiziki saldırıda bulunabilen ve duruşmada davacı vekili olarak avukatlık görevini ifa eden bir kadın avukat meslektaşımızın etek boyunu ölçmeye ve bacaklarının fotoğrafını çekmeye yeltenen bir kişinin hakimlik görevine devam ettirilmesi kararının öncelikle hakimlik mesleğine ve devamında da devletimizin yargı erkine zarar vereceğini ve HSK'ndan TBB başkanı Av. Metin Feyzioğlu imzalı itiraz dilekçesindeki taleplerin kabulünü beklediğimizi belirtiriz.

TBB Avukat Hakları Merkezi